Nizozemské poštovní a expresní zasilatelské společnosti TNT stouply ve třetím čtvrtletí zisk i tržby díky růstu v obou hlavních divizích, tedy poštovní i expresní. Čistý zisk vyskočil na 167 milionů eur (4,5 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 67 milionů eur. Tržby stouply o 11 procent na 2,61 miliardy eur. Uvedla to společnost, která působí i v České republice.

Zisk v loňském roce negativně ovlivnily mimořádné náklady 102 milionů eur spojené s logistickou divizí. Tu však již TNT prodala. Provozní zisk se mírně zvýšil o milion na 258 milionů eur. Provozní zisk poštovní divize stoupl o 3,8 procenta, zisk expresní divize vzrostl o 3,1 procenta.

TNT je v Nizozemsku dominantní poštovní společností, příští rok však ztratí v zemi monopolní postavení pro veškeré poštovní služby. Její expresní divize soupeří na trhu s firmami UPS, FedEx a DHL.

Společnost působí ve 200 zemích a zaměstnává 139.000 lidí. V ČR je aktivní prostřednictvím firem TNT Express, TNT Post a TNT Innight. Firmy nabízejí mezinárodní expresní přepravu, poštovní služby a doručování v nočních hodinách.